logo dordogne-vakantie.nl
RECEPTEN
Foie Gras en terrine
Haricots verts a l'ancienne
Châteaubriant à la Périgourdine
Potée Périgourdine
Oeufs Brouillés aux truffes
Canard aux champignons
Pommes de terres Sarladaises
Tourtiere aux pommes
oeufs brouilles

OEUFS BROUILLéS

AUX TRUFFES

Ingrédienten

6 eieren, 1 eigeel, 1 truffel van 100 gram, 1 deciliter crème fraîche, boter, zout en peper

Bereiding

  • Smeer de pan - of nog beter een aardewerken schaal - goed in met boter.
  • Vervolgens giet u de geklutste eieren en het eigeel in deze pan of schaal.
    Maak de truffel schoon en snij deze in dunne plakjes (maar niet te dun)
  • Breng de eieren op smaak met zout en peper en voeg de plakjes truffel daaraan toe. En een beetje (walnoot) boter.
  • Zet de pan of schaal nu in een bain-marie en roer nu kalm maar zonder te stoppen in de ommelet met een houten lepel.
  • Wanneer de eieren een beetje dikker beginnen te worden, haalt u ze uit de bain marie. U blijft doorgaan met roeren.
  • Als ze iets zijn afgekoeld, kunt u pan of schaal weer in de bain marie plaatsen en opnieuw beginnen met kalm te roeren.

 

 

Wanneer de ommelet klaar is, (nooit te hard) haalt u de pan of schaal uit de bain marie voegt beetje bij beetje de crême fraîch toe aan de ommelet.


 

 

© Copyright Dordogne-vakantie.nl